С много години експлоатация тръбите за водоснабдяване и отопление се износват. Рано или късно все още трябва да смените тръбите в апартамента. Колкото и да се опитваме да отложим това събитие, повредите, течовете ни напомнят, че е необходима смяна на тръбата.

 Често това се налага при ремонт на баня или кухня.

Как да направим подмяната на тръби по-малко обезпокоителна?

 

И никой не каза, че подмяната на тръби е най-простият процес. Разбира се, трябва да работите усилено. И ако за вас този процес е китайската азбука, не се колебайте да се обадите на майстор. Все пак, за да сте наясно за какво ще плащате и да контролирате какво се прави във вашия апартамент, трябва да разберете малко тънкостите на работата.

Каквито и тръби във ВиК системата да сменяте, първо трябва да изключите водата от щранга. В този случай трябва да се свържете с майстор, който ще отговаря за вашия ремонт. Подмяната ще отнеме поне няколко часа, така че предупредете съседите си предварително, че няма да има вода.

Подмяна на тръба. Променяме ли всичко или само това, което е абсолютно необходимо?

 

За да разберете кои тръби все още са в добро състояние и кои спешно трябва да бъдат подменени, свържете се с водопроводчик. Възможно е подмяната на тръбата да не е необходима навсякъде, но си струва да се смени само в някои области – за всичко това ще ви помогне опитен водопроводчик . Ако има средства, тогава, разбира се, е по-добре да смените всички тръби.

Подмяната може да се извърши както отделно, така и в комплекс, включително допълнителни видове работа. В допълнение към демонтажа и монтажа на тръби , може да се наложи смяна и инсталиране на тоалетна чиния , както и инсталиране на смесител , инсталиране на водомери и филтри.

Ако подмяната приключи, можете да преработите инсталацията. Това е много удобно, ако искате да промените дизайна на банята.

Подмяната на водопроводни тръби има много нюанси, които трябва да се имат предвид. Дори малки грешки могат да се превърнат в големи проблеми, а смяната на тръбата ще ви струва много. За да се избегне това, работата трябва да се извършва от специалисти.

Купуване на нови тръби

 

След като решите каква работа ще е необходима, трябва да изчислите колко тръби ще са необходими. Ако смяната на тръбите ще се извърши едновременно с инсталирането на допълнителен водопровод, имайте предвид, че ще са необходими повече тръби от преди.

След като изчислихме количеството, избираме от какъв материал да закупим тръби. Напоследък най-често за водоснабдяване се използват пластмасови и металопластични тръби. Те се появиха сравнително наскоро, но вече спечелиха достойното си място. Такива тръби са издръжливи, много устойчиви на корозия и имат по-дълъг експлоатационен живот.

След като разберете какво представлява подмяната на тръбите и какво е необходимо за това, можете да се обадите на майстора.

Подмяна на тръби с помощта на специалисти

Работите, извършени от професионалисти, винаги имат гаранция, така че е по-изгодно да се свържете с майсторите. За да получите резултат, който ще ви радва дълги години, свържете се със сервизния отдел на Аква ЕМ.

Ние предоставяме услуги за:

Сервизните майстори на Аква ЕМ са снабдени с необходимото оборудване и могат да извършват цялата работа, която възниква по време на подмяната на тръби. Нашите майстори са извършили съответната работа в повече от 1000 апартамента, така че можем уверено да гарантираме професионален подход и надеждност.

Можете да поръчате майстор от нас през сайта и по телефона.

Смяната на тръби при нас е висококачествена и на най-добра цена.

 

Последни обяви