Често се случва хората да предприемат ремонт, без да знаят в каква последователност трябва да се направи. Тази статия описва правилната последователност на това как да направите саниране на банята. В края на краищата, банята е тази, която осигурява нашата чистота, поради

което банята трябва да е удобна и приятна за окото. И така, решихте да направите ремонт в банята.
Струва си да започнете с демонтирането на старите, вече скучни довършителни материали и рамката на вратата. След това изключваме подаването на вода към апартамента и демонтираме тръбите както на топла, така и на студена вода. Определено си струва да замените кранове на щрангове, самопочистващи се филтри за пречистване на вода и тръбопроводи за топла и студена вода. Страхотно, разбрахме, какво следва. След това подменяме канализационната система, което също е много важна стъпка.

Следващият елемент от нашия ремонт ще бъде демонтирането и подмяната на лирата за кърпи.
Подменяме окабеляването в банята, за да увеличим надеждността му (в края на краищата никой не иска да го стартира отново след края на ремонта, поради изгорялото окабеляване). След като новото окабеляване е на мястото си, е необходимо да се заемете с изравняването на стените, замазката и полагането на плочки (както на пода, така и на стените). И едва след като всичко по-горе е готово си струва да започнете да инсталирате банята, да инсталирате сифон и заземяване.
Банята не може да бъде без врата (освен ако разбира се не живеете сами), така че сега инсталираме нова рамка на вратата. Не забравяйте за тавана, на този етап от ремонта си струва да го направите и да не забравите за вентилация. И ето, почти завършена баня, остава да инсталирате мивка, кранове, пералня. И накрая, осигурете на банята необходимите аксесоари: огледала, завеси и др.

Последни обяви