Говорейки за камери, вероятно по-голямата част от вас се досещат за видеонаблюдение. И бихте били съвсем прави – именно това е основната им функция. Изборът на правилното устройство за вас зависи от функциите, за които го избирате и причината, за която ви е необходимо. Ако желаете да осъществявате дискретно видеонаблюдение, то вероятно днес откривате най-точния продукт за вас. Представяме ви устройство, носещо наименованието мини камера – самото име издава и основната характеристика на това устройство.

Всяка мини камера, съвсем естествено, притежава относително малки размери. Именно нейната компактност е онова, което я прави съвсем подходяща за дискретно видеонаблюдение – позволява й да бъде инсталирана и монтирана на множество места, както и да я носите със себе си непрестанно, където и да отидете.

Мини камера – защо става все по-предпочитано устройство?

Първата основна причина вече споменахме – малките размери. Безспорно големите охранителни камери носят след себе си множество негативи – освен габаритите си, те често изискват специализирана инсталация, която следва да бъде направена от професионалист. Вървят и заедно с кабели – това, от своя страна, никак не позволява на тези устройства да бъдат незабележими и да осъществяват дискретно видеонаблюдение.

От друга страна, една мини камера е лишена от всякакво допълнително оборудване – тя е относително самостойна сама по себе си и често се характеризира с дълъг режим на непрекъсната работа. Това ви позволява да правите дълги записи, снабдявайки се с повече и по-обширна информация.

Друга съществена характеристика се обвързва с високото качество на заснемане – това, че едно устройство е с малки размери, в никакъв случай не означава, че е лишено от качествена функционалност. Пример за това са смартфоните – с годините тенденцията показва, че те стават все по-тънки, компактни и лесни за носене, но пък изобилстват от екстри и допълнителни функции. Същото бихме могли да кажем и за една мини камера – компактните размери в случая са само плюс и по никакъв начин не попречват на високото качество на изпълнение.

Една мини камера би могла да бъде и доста портативна

Производителите са измислили много начини, чрез които да носите устройството със себе си, ако намеренията ви изискват това. Една мини камера с лекота би могла да се инсталира в ръчен часовник например – има модели, които се характеризират с голяма вътрешна памет и високо ниво на аудио и видео записване, умело вградени в личен аксесоар. Така устройството ще ви е винаги под ръка, без излишно да се набива на очи. Смятаме, че това е един категоричен плюс, обясняващ защо този тип камери придобиват все по-голяма популярност и стават все по-предпочитани сред масовия потребител.

Последни обяви