Сред такова голямо разнообразие от видове камини, които се предлагат, направата на най-правилния избор може да бъде за някой от вас трудна задача. Екипът на Kyrti.com ще сподели с вас някои специфики и особености, с които е хубаво да се запознаете.

Най-общо камините биват няколко вида: камини на пелети, камини на дърва, биокамини, камини на ток, камини на газ.

Камината на дърва е най-популярния и класически избор. Но този вид камини са трудни за инсталиране и поддръжка. Ако не разполагате коминно тяло и тепърва трябва да го изграждаш, това би ви излезнало в повечето случаи доста скъпо. В противен случай, можете да се разминеш само с къртене на комин , като подготовка за новата ви камина. Камините на дърва изискват внимателно наблюдение от съображения за безопасност, но е страхотно да ги имате по време на извънредна ситуация. Ако токът спре, можете да използвате камината си, за да отоплявате дома си, да осветявате стаята и дори да приготвяте вечеря.

Газовите камини са реалистични алтернативи на дървените версии. Вместо да горят дърва, пламъците се подхранват от природен газ или пропан. Повечето газови камини имат декоративни керамични трупи, които копират истинско дърво. Газовите камини са ефективни и произвеждат най-много топлина. Освен това са по-чисти и по-екологични. За разлика от камините на дърва, можете лесно да регулираме топлината, като завъртите газта нагоре или надолу.

Електрическата камина е най-лесната за инсталиране. Въпреки че изглежда като камина, няма огън. Просто го включваш в контакт и той издухва топлина в стаята като електрически нагревател. Тъй като не произвежда изпарения или сажди, няма нужда от вентилация или поддръжка.

Последни обяви