Аржентинско танго е музикален технологичен жанр и социален танц, който започва в Аржентина и Уругвай. Музиката на аржентинско танго е много по-променлива, отколкото тази на балното танго, която се изпълнява по време на организираните състезателни танци

(състезателни танци се отнася до набор от танцови партньори, които се състезават с конкурентни от цял свят), която е далеч по различна от първоначалните си аржентински корени. Голяма част от танго-музиката е композирана от различни оркестри през последното хилядолетие. Има голям музикален обем и размах на стилови различия между тези оркестри. Най-добрият познат елемент на аржентинската култура е танца танго.
Танго-то се разбира под много определения "тайна танцувана между двама души", "не е танц все пак мания", "една тъжна мисъл, която се танцува" и др.. Казано е, че "тангото не е в ръцете, а в сърцето." Точния произход на думата "танго" не е известен. През 1890-та, думата "Танго" се появи като първият специфичен танц. Обикновено се смята, че са били използвани в старите "Candombes", или религиозни фестивали, провеждани от потомците на черните роби. По време на тези празници (Candombes), се е танцувало в ритъма на барабаните "Тан", и любопитно, участниците използвали думата "Тан" за почти всичко, танц, използваните барабани, и дори на местата, където тези религиозни ритуали се извършват Възможно е, че с "Тан" започва днешната дума "Tango" (Излишно е да казвам, че за "белите", този танц е бил неморален). Това е кратката история на аржентинско танго.

В момента този танц е един от най-добрите особено за Латинска Америка и Европейско американската култура. Удоволствие е да наблюдавате този танц, виждате тази страст,която кипи от телата и огъня в очите на двойката изпълняваща Аржентинско танго. Така, че най-смело ви препоръчва, ако решите да пътувате, направете така, че да посетите Аржентина и Уругвай. Несравнимо пътешествие ви очаква, ако решите да видите тези две държави и да научите поне една малкат част от тяхната история. Лично аз много трудно се реших да си тръгна, искаше ми се да остана вечно в тази Аржентинска приказка. Пожелавам на всеки дадари на сетивата си тази неземна красота и да съзерцава най-великолепният танц на страстта.

Последни обяви