Все още се случва, дори и на млади потребители, да закупят погрешния калъф за телефон. Когато попаднат на магазин, в който се продават аксесоари за мобилни устройства, много хора взимат това, което им направи най-хубаво впечатление, а всъщност калъф не се купува така.

Изборът на подобен аксесоар за мобилен телефон винаги трябва да започва от там, че всеки артикул е предназначен само за определена марка и модел устройства.

Големината на телефоните е твърде различна

Ако в далечното минало добре познатите на всички ни GSM апарати можеха да се поставят в почти всяко калъфче, днес устройствата се различават значително по големина.

Като се започне от така наречените мини модели, които са с диагонал на дисплея от около 5 инча или малко повече, та се стигне до значително по-големите модели с дисплей от 6.7 или 6.9 инча например, разликите в размерите на устройствата вече са драматични.

Подобна разлика не позволява да използвате един модел калъф за всяко устройство, на което ви се прииска.

Разположението на камерите е различно

Съвременните мобилни устройства задължително разполагат и с пълен комплект камери, които са предназначени за снимане на близки или далечни обекти. В наши дни вече камерата не е една, а върви в комплект по 3 - 4 или дори повече други, всяка с различно предназначение.

И тъй като разположението им при всеки смартфон е различно, вероятността да съвпаднат с вашето устройства е по-малко от 1%, освен ако не е създадена специално за него. Интересното е, че дори и два поредни модела устройства са на практика несъвместими с един и същ калъф.

Съществуват и универсални модели

В търговската мрежа вече се предлага и универсални модели калъфи за телефони, които могат да се използват за различни видове устройства. Единственото условие е те да имат някакво сходство в параметрите (можете да разгледате предложенията на Mytel.bg).

Обикновено тези калъфи са по-широко скроени като приложени, имат по-голям отвор за камерата и други подобни особености, които им позволяват да се използват при различни устройства. Разбира се, задължителна тяхна черта е това, че са удароустойчиви, което е и главното им предназначение. За целта, както при всеки друг подобен модел, се използва специално създаден удароустойчив силикон, който поглъща удара и остава устройството непокътнато.

 

Последни обяви