Знаем, че добре направеният грим е ключът към безкомпромисната и невероятна визия. Всяка дама би се чувствала в пъти по-добре, ако знае, че излъчва увереност и красота. Следва и да отбележим обаче, че всеки повод изисква подходящ грим, който да отговаря на ситуацията и отрязъка от денонощието. В днешната статия споменаваме някои от най-пасващите си варианти на грим, с които гарантирано всяка дама ще заблести.

Не забравяйте, че изтънчената красота и безапелационната външност вървят ръка за ръка с усещането за мярка. Критерий за брилятна визия е и умелото нанасяне на всеки тип грим, както и правилното му съобразяване с настоящия повод. И тъй като би могло да настане объркване сред множеството от варианти и козметични продукти, решихме да сведем до вашето внимание няколко ценни съвета.

Какъв грим за кой повод да изберем?

Подходящият грим за посещение на лекции или през работното време в офиса е, разбира се, неутралният и максимално освежаващ макиаж. В него се включва употребата на база за грим, както и фон дьо тен със съвсем лека текстура, характеризиращ се с плавно и лесно нанасяне. Заложете на сенки в също неутрални цветове – така няма вашият грим да се набива прекалено много на очи. За ежедневни и неформални поводи най-добрият вариант за устните е да изберете неутрален цвят, близо до телесния, или свежи нюанси в нежнорозово. Така отново ще съумеете да подчертаете устните, без да акцентирате върху тях прекалено много.

Ако ви предстои пък вечерно събиране или по-формален повод, то тогава с лекота можете да заложите на по-тъмната и ексцентрична гама грим и цветове. За очите съвсем подходящ вариант е опушеният грим – цветове като кафяво, сиво, лилаво или черно стоят изключително добре както на тъмни, така и на светли очи. Тези багри с лекота бихте могли да съчетаете и със спецификата на тоалета си. Вечерната визия предполага и по-изразено контуриране на лицето – съществува подходящ тип грим, който бихме могли да използваме именно за тази цел. Пудрите, ружовете, коректорите, различните нюанси фон дьо тен и хайлайтърите са именно такива продукти. За устните си пък изберете драматично червило от червената гама – така акцентът ще падне именно там и безспорно ще предизвикате и привлечете не един и два погледа.

Надяваме се днешните съвети относно подходящите видове грим за различните поводи да са ви били интересни и от полза. Така винаги ще изглеждате подходящо спрямо случая и ще се чувствате наистина прекрасно в кожата си. Не забравяйте, че красотата е нещо, което следва да се поддържа – така ще сте на ниво по всяко време и винаги ще сте в крак с тенденциите.

Последни обяви