Ежедневното използване на козметика определено е част от ритуала по разкрасяване на мнозина – не бихме могли да притежаваме красиво, здраво и сияйно лице, ако регулярно не му набавяме ценни съставки с помощта на кремове, серуми, лосиони, маски и овлажнители. Употребата пък на медицинска козметика е важна и задължителна тогава, когато притежаваме чувствителна кожа – кожите, склонни към раздразнения, пигментни петна и акне изискват много повече грижи, отколкото нормалните такива.

Затова и ориентираме темата на днешната статия именно към употребата на медицинска козметика – ще се опитаме да обясним кога използването й е повече от препоръчително и какво продуктите от този тип биха могли да дадат на кожата на лицето ни.

Кога да започнем да използваме медицинска козметика и как да намерим най-подходящата за нашия случай?

Ако познавате добре типа на кожата си и сте се снабдили с козметични продукти, отговарящи му, но не забелязвате видим ефект, а само състоянието на лицето ви се влошава, то е препоръчително да се насочите към употребата на медицинска козметика.

Ако видите, че ви излизат пъпки, комедони, акне, ако производството на себум се увелили, появят се повече фини линии, кожата ви започне да губи еластичността си, то е време да вземете по-специализирани мерки и да преустановите използването на продукти, пригодени за масова употреба. Артикулите от сферата на медицинската козметика са дерматологично и офталмологично тествани, а формулите им притежават коктейл от ценни антиоксиданти, киселини, пептиди, ретиноли и още цяла плеяда полезни за кожата съставки. Възможно е на кожата на лицето ви да липсва някой съществен компонент под формата на добавка или минерал, който не се среща в съдържанието на ежедневно използваните от вас продукти. В такива ситуации е важно да откриете правилната за вас медицинска козметика, за да можете мигновено да започнете работа по отстраняването на кожния проблем, с който сте се сблъскали.

Как да открием точната медицинска козметика за нас?

Винаги е добра идея да се консултирате с дерматолог, който най-добре може да диагностицира проблема ви и да ви препоръча най-добрите варианти за употреба на медицинска козметика. Не се опитвайте да се самодиагностицирате и да се опитвате самостоятелно да решите проблема, изпробвайки един след друг различни типове продукти. Специалистът ще прегледа лицето ви и ще назначи подходяща терапия – използването на медицинска козметика с лекота може да се превърне във ваше ежедневие и да видите множеството ползи от нейното нанасяне. Важно е, обаче, да попаднете на точните продукти за вашата кожа, които ще се отличават с добра поносимост и мигновен ефект.

Последни обяви