Естествен латекс

Латексът е уникален материал за производство на матраци от най-високо качество. Сякаш самата природа го е създала специално, за да ни даде комфорт и уют. Основата за производството на латекс е млечният сок от каучуковото дърво (hevea), което расте в Югоизточна Азия.

В процеса на разпенване на изходния материал се образува пореста, ефирна структура, която има мемори ефект и не се деформира с времето. Благодарение на своите свойства, латексът е идеална основа за производството на висококачествени безпружинни матраци ISLEEP с ортопедичен ефект.

В допълнение, този материал се използва активно в матраци с пружинен блок за създаване на слой мекота (в по-евтините модели за тази цел се използва пяна).

Основни свойства на естествения латекс:

  • Идеална вентилация и дишаемост, които се постигат благодарение на порестата структура.
  • Отлична еластичност и еластичност, което значително повишава комфорта на матраците.
  • Дълъг експлоатационен живот (латексовите матраци издържат много дълго време).
  • Антиалергичните и антибактериални свойства го правят незаменим за хора, склонни към алергични реакции.

Кокос за производство на матраци

Кокосовите влакна са естествен материал, състоящ се от парени влакна от кокосови черупки, импрегнирани с естествен латекс и пресовани. Благодарение на високото съдържание на лигин кокосовите влакна са много еластични, здрави, еластични и не гният. Кокосовите влакна се третират със специални антисептични съединения, които са безвредни за хората, които не позволяват на акарите да растат вътре в матрака. високите експлоатационни характеристики, заедно с много дълъг експлоатационен живот, правят този материал почти идеален за пълнеж на матрак.

Кокосовите влакна са еластично-твърд пълнител и се използват за направата на твърди матраци.

Основни свойства на листата от кокосово влакно:

  • 100% натурален и антиалергенен;
  • не абсорбира влага, не гние;
  • не абсорбира миризми, има отлична вентилация;
  • бързо възстановяват първоначалната си форма и нямат остатъчна деформация.

Покритие на матрак от влакна от кактусова палма (SISAL)
­

Палмата сизал (вид агаве) е широко разпространена в тропическите страни, особено в Африка и Бразилия. Агаве се използва в рецептите на традиционната медицина като лечебен агент (препаратите от агаве имат противовъзпалително, аналгетично и дезинфекциращо действие). От синьо агаве се правят различни напитки, включително текила. От листата на палмата сезал, които достигат дължина над метър, се получават особено здрави влакна за различни приложения (за производство на въжета, въжета, риболовни принадлежности и др.).

Покритията за матраци, изработени от палмови влакна от сизал, имат отлични експлоатационни свойства. Те са много надеждни, издръжливи и имат повишена еластичност. Изработен от екологично чисти материали, импрегнирани с естествен латекс. Не абсорбират миризми и са антиалергични.

Полиуретанова пяна

Полиуретановата пяна (PPU) е еластичен клетъчен синтетичен материал, състоящ се от тънкостенни клетки, пълни с въздух.

PPU е невероятно издръжлив, тестван и безопасен материал. Не съдържа вещества, които причиняват алергии, не отделя прах и не плесенясва. Полиуретановата пяна е хигиенична и безопасна за здравето, лесно се трансформира и има различна степен на твърдост. При производството на матраци се използва като мек пълнител, а също така се използва за придаване на правилната геометрична форма на матрака. Издържа на силен и продължителен натиск.

 

Последни обяви