Много хора, ако все още не са се сблъскали с разработването на интериорен дизайн за себе си, имат погрешно мнение относно този процес. Мнозина дори не разбират колко е важно

цялостния или основен ремонт на апартамента да се извърши смислено, а интериорът да се окаже не само стилен, но и функционален. 

Ето защо фирмата за интериорен дизайн и ремонт – „Ем Строй Ремонти” реши да подготви тази статия за вас и да ви разкаже за състава на дизайнерския проект. В допълнение към тази тема ще засегнем много интересни въпроси, за които едва ли сте се замисляли преди. Така че, пригответе се да разберете как правилно проектираният дизайн на апартамент може да промени качеството ви на живот към по-добро.

Състав и етапи на дизайнерския проект

Въпреки факта, че резултатът от работата трябва да бъде един и същ, съществуват значителни разлики в подходите към въпроса в различните организации. Както знаете, за да поръчате дизайнерски проект, можете да се свържете с фирма или с дизайнери на свободна практика. Не бихме ви препоръчали да разглеждате втория случай при която и да е опция поради редица причини:Най-вероятно няма гаранции за резултати. В крайна сметка, за да ги предоставите, трябва да сключите споразумение с компанията и ясно да определите условията, но дизайнерът на свободна практика не се интересува от това. Той просто предлага по-ниски цени, включително и поради факта, че не носи гаранционни задължения.

 • Обхватът на работата може да бъде минимален или недостатъчен за реализиране дори на добра идея на дизайнер. Те също така носят свои собствени, според клиентите достойни дизайнерски проекти при нас. Но това са само красиви снимки, които не са достатъчни за специалистите по ремонта, за да разберат идеята на автора и да я реализират. В резултат на това очакванията и реалността не съвпадат.
 • Липсата на опит и професионализъм води до факта, че дори да имате всички необходими чертежи и диаграми, дизайнът няма да ви хареса. И всичко това, защото ще бъде, извинете за прямотата, глупаво. Тоест няма да има къде да подредите нещата, за да не затрупвате открити пространства и ниши. В резултат на това вместо красиви повърхности ще видите куп предмети, мястото, за което дизайнерът не е мислил първоначално.

Можем да продължим, но ще преминем към обхвата на работата. В крайна сметка най-вероятно вече сте осъзнали, че поемате рискове, като си сътрудничите със случайни специалисти. За разлика от работата в екип за резултати, тяхната цел е да получат пари възможно най-бързо и да преминат към следващата поръчка. „Ем Строй Ремонти” от своя страна работи по проекта до пълното му завършване, като ви предлага освен изработка на дизайнерски проект, архитектурен надзор и качествен ремонт до ключ.

Какво е включено в дизайнерския проект

Стандартният обхват на работата е както следва:

 • планови решения. Тоест план за преустройство, включително план за изграждане на конструкции, тяхното прехвърляне и разрушаване (демонтаж).
 • Чертеж с размери, в който се извършва обвързването на инженерните комуникации.
 • Скици с проучване на концепцията за ремонт, включително решението за избраните стилове, цветове и текстури.
 • Схеми на оформление на подови настилки на всички стаи с разрези.
 • План на тавана в мащаб, също по стаи и с разрези.
 • Схеми-планове на стени, изчистване на стени с разрези на стаи.
 • План за разпределение на електрическите мрежи около апартамента с позоваване на ключовете и разположението на електрическите контакти.
 • Мрежи ниско напрежение - план-схеми. Те показват както телевизионно окабеляване, така и акустични изходи за домофон, домашно кино, интелигентен дом.
 • Схема с разположението на елементите на климатичната система.
 • Разпределение на подово отопление.
 • План за местоположението на вратите със задължително посочване на схемата за отваряне на вратите.

Може да сме пропуснали нещо в този списък. Но същността е, че проектът съдържа всички необходими чертежи за строителите, планове, диаграми и разчиствания. И в „Ем Строй Ремонти” задължителен компонент (дори в експресната версия) също е списък с покрития.

От какво се състои планът?

Експресният дизайн или черновият дизайн включва всичко изброено по-горе. В зависимост от компанията, списъкът може леко да се промени и да се попълни, но значението е същото. Това е приемлив вариант, когато не планирате веднага да направите ремонт до ключ с мебели. Наистина, в противен случай се изисква нещо повече и, разбира се, то е в „Ем Строй Ремонти”.

Каква е разликата между пълен интериорен дизайн и експресен дизайн

 Когато планирате ремонт на апартамент в нова сграда до ключ или ремонт на стар фонд, най-добрият вариант, разбира се, ще бъде разработването на цялостен дизайнерски проект. Отличава се с наличието на такива важни компоненти като:

 • Списък на приспособленията
 • списък с мебели
 • Най-реалистичната 3D визуализация

Изглежда, че има само три точки, но сега ще разберете какво е тяхното значение.

Защо ви е необходим списък с приспособления

Отмина времето на варосването на тавана и поставянето на полилей в средата. Не, нямаме нищо против полилеите или варосването, просто има по-модерни начини за декориране на апартамент. Те включват многостепенна светлина, светлина в ниши, монтаж на лампи на пода и масите, монтаж на лампи по стените.

Всичко това е необходимо, за да се направи компетентно зониране на пространството, което позволява на всеки член на семейството удобно да прекарва времето си в любимото си забавление. Така че не можете да се намесвате един с друг дори в малка област. Много е важно не само да намерите правилните места за инсталиране на тела, но и да изберете ъгъла на осветление, неговия тип и интензитет. В крайна сметка изкуствената светлина трябва да се комбинира правилно с естествената, тогава можем да кажем, че дизайнът на осветлението е направен правилно.

С какво ще ви помогне списъкът с мебели за ремонт?

Необходимо е, освен ако, разбира се, не искате да пътувате из града с проби от довършителни материали, събирайки в главата си целия образ на бъдещия интериор заедно. Този списък съдържа не само описание и място, където ще бъде инсталирана конкретна мебел, но и артикул на производителя.

Тоест в точното време можете просто да намерите продукта по артикул и да го купите. Съгласете се, че това сериозно ще ви спести време. Освен това има още един плюс. Състои се в първоначалното разбиране каква ще бъде цената за ремонт на апартамент, заедно с мебелите. Ще можете да планирате бюджет за ремонт, а не безкрайно да купувате нещо на случаен принцип за дълго време.

Какво означава реалистична 3D визуализация?

Виждате своя интериор в цвят и най-малките детайли, след което той оживява пред очите ви. Точно това се случва при работа с „Ем Строй Ремонти”. Уверете се сами, като сравните визуализацията и резултата.

 

Кои са важните етапи на проектиране

 

 • Отпътуване за дизайнерски размери. Освен това се изисква не само да дойдете и да фиксирате площта на помещенията, но и да направите измервания на всеки елемент. „Ем Строй Ремонти” използва лазерни скенери за точност и ефективност.
 • Предварително обсъждане с клиента на концепцията за ремонт. Вероятно вече имате някаква представа какво харесвате. Нашата цел е да уловим същността на вашите предпочитания и да ви помогнем да бъдете възможно най-креативни в процеса. Колкото повече разказвате на дизайнера за категоричното НЕ и предпочитаното ДА, толкова повече ще харесате резултата.
 • Попълване на писмен въпросник за изготвяне на техническо задание за поръчката. Това, може да се каже, е ноу-хауто на „Ем Строй Ремонти”. Поне в тази версия други компании за проектиране и ремонт в София не предлагат на клиентите да говорят за важни нюанси.
 • Повторни замервания след приключване на грубия ремонт. Това е много важно, тъй като мебелите за вграждане трябва да се поръчват по точните размери. В противен случай може просто да не се поберат в нишата, предназначени за нея.

 

Защо е безполезно да знаете какви програми използват за работа интериорните дизайнери

Дори да се научите да работите с тях и да подреждате мебелите по местата им, боядисвайки стените в красиви цветове, това не е дизайн. Нека дадем пример за въпроси, въз основа на отговорите на които можете да направите изводи дали е във вашата власт да направите сами дизайнерски проект.

Откъде ще дойдат строителните чертежи в този случай? Възможно ли е да демонтирате стена, чието местоположение изглежда неуспешно за вас? Какви функционални зони да комбинирате и как? Какъв модерен стил на дизайн на апартаменти да изберете, възможно ли е да комбинирате стилове? Как да комбинирате различни видове материали, възможно ли е това? 

Няма да продължаваме, защото, така е, ясно е, че всеки трябва да си върши работата, в която има опит и професионализъм. Дизайнерите на „Ем Строй Ремонти”  са избрани от стотици кандидати, те са специалисти на пълен работен ден и създават наистина стилни и обмислени интериори индивидуално за всеки клиент.

Заявете оферта в „Ем Строй Ремонти”заповядайте при нас, за да ни опознаете лично и да се уверите, че ще останете доволни от процеса и резултата от нашето взаимодействие. Обадете се на тел. 0896221099

 

Последни обяви