Предварителното завършване на апартамент е почти готов за нанасяне вариант, златната среда между грубия и финия ремонт, макар че може да е различно. Случва се, че дори в подобни жилищни комплекси степента на готовност на апартаментите за обитаване е различна, както и качеството на довършителните работи и планът за последващи ремонти се

различават. В тази статия ще разгледаме: какво е предварително довършване на апартамент, как изглежда (снимка), етапи на работа, как да изчислим разходите за работа и последващи ремонти, относно приемането на апартамент с предварително довършване в нова сграда.

Какво е предварително довършване на апартамент?

Терминът „довършителни работи на апартамент“ означава пълна подготовка на помещенията преди окончателния ремонт или изпълнение на дизайнерски проект . За да може апартаментът да бъде приятно преобразен и удобен за живеене, трябва да прибягвате до предварителен ремонт. Това трябва да се направи в пълно съответствие с технологиите и европейските стандарти.

Какво включва предварителната обработка?

Предварителните довършителни работи в нова сграда или стара сграда включват следните видове работи:

 1. Мазилка и шпакловка на стени.

Първо, за предварителното довършване на стените. Повърхността на стените трябва да е гладка и без грешки. Възможни са малки неточности, но в рамките на 1-2 милиметра върху хоризонтална повърхност и не във всички области. Когато проверявате, трябва да се уверите, че няма обелвания, пукнатини или следи от използването на инструменти.

 1. Изграждане на вътрешни прегради.

Обикновено на този етап се монтират вътрешни прегради (като правило те са изработени от гипсокартон или газобетонни материали) - като се вземе предвид стандартното оформление или индивидуално съгласувано с клиента на етапа на подписване на договора.

 1. Висококачествена подова замазка.

Предварителните довършителни работи също включват ремонт на пода. Подът трябва да е равна повърхност, готова за полагане на всякакви подови настилки. Там, където подът се свързва със стени и прегради, всички фуги трябва да бъдат обработени. Освен здравина, замазката трябва да бъде и здрава и без дефекти.

 1. Довършителни работи на тавана.

Таваните в апартамента трябва да са гладки и варосани (таванът трябва да има завършен вид, в случай че няма повече работа по таванното пространство - това е важно условие за предварителна обработка). Разбира се, не може да има чипове, пукнатини или други дефекти.

 1. Монтаж на необходимите отоплителни системи.

Отоплителните уреди трябва да бъдат монтирани в съответствие с всички стандарти и изисквания, така че по-късно да могат да се използват напълно без притеснение. Например батерията трябва да е на еднакво разстояние от перваза на прозореца и от пода. Трябва да се помни, че видовете закрепване са различни за различните видове отоплителни уреди.

 1. Остъкляване на прозорци, тераси и монтаж на врати.

Важно е да няма празнини между стените и прозоречната система, също така е необходимо да няма повреди по стъклото и да работят добре ключалките на прозорците. Входните и балконските врати трябва да бъдат, както при прозорците, със завършване на склоновете.

 1. Електрически и ВиК работи.

Тези работи не се считат за част от предварителните довършителни работи на апартамента от всички компании (работата по окабеляването на комуникациите трябва да се извършва безпроблемно в целия апартамент). След това е важно да получите план за тези работи - поне за да не ги повредите случайно по време на довършването.

Жителите на София могат да решат всички тези проблеми, като поръчат услуги от компанията „ВМ Ремонти“.

Предварителни довършителни работи на апартамента от майстори на “ВМ Ремонти”.

Свързвайки се с нас, вие ангажирате първокласни майстори, които извършват всички технологични процеси, използвайки изключително висококачествени материали.

Предварителното завършване на апартамент в нова сграда е:

 • равен под и таван;
 • чиста повърхност на стената;
 • висококачествен грунд и шпакловка;
 • нова ел. инсталация;
 • монтирани ВиК инсталации, дограма и врати.

В резултат на това апартаментът е готов за окончателно завършване до ключ, което също е включено в обхвата на нашите професионални дейности.

Разберете цената на вашия ремонт

Оставете заявка и нашите специалисти ще отговорят на всички ваши въпроси.
Ще изчислим цената на ремонта, ще консултираме технологиите и етапите на работа.

Предварителни довършителни работи в нова сграда – откъде да започнем?

ремонт на баня в София

Довършителните работи в нова сграда се извършват на етапи:

 1. Приемане на апартамент от предприемача.

Възможно е да има някои дефекти, които трябва да бъдат отстранени. Най-добре е да поканите опитен специалист да приеме апартамента.

 1. Закупуване и монтаж на надеждна входна врата.

Ще бъде много неприятно, ако довършителните материали, закупени за ремонт, бъдат откраднати от вас или нещо в апартамента е повредено.

 1. Монтаж на дограма.

Необходимо е да се монтират прозоречни системи, важно е стъклото, ключалките да не са повредени, да няма пукнатини или възможност за течение.

 1. Подова замазка.

Допълнителен слой покритие, който се нанася върху пода за постигане на възможно най-равна повърхност.

 1. Монтаж на допълнителни дялове.

Това е незадължителен етап на предварително довършване, ако не е необходимо нищо подобно, можете спокойно да го пропуснете.

 1. Монтаж на всички необходими отоплителни системи.

Монтаж на необходимите батерии и радиатори, с кранове на Майевски и необходимия брой скоби.

 1. Монтаж на ВиК комуникации.

Монтаж на тръби, канализационни тапи и свързване на студена и топла вода.

 1. Монтаж на ел. инсталация.

Това е процесът на полагане на електрически проводници в целия апартамент и свързването им към таблото.

 1. Изравняване на повърхността на стените и тавана.

По-добре е да работите отгоре надолу. Таваните са нивелирани и обработени със специална вароса. Следва шпакловка и шпакловка на стените.

Попитайте управителите за приблизителната цена на предварително довършване на апартамент в нова сграда (консултацията е безплатна). За да разберете колко точно ще струва предварителната обработка, трябва да извикате геодезист. Но услугата е подходяща, ако апартаментът вече е преминал през  груби довършителни работи . Ако не, можете да го поръчате и от нас. Предварителното завършване на апартамент до ключ от нашата компания е гаранция за висококачествен ремонт. Това е основата, която гарантира качеството на декорацията. Това е единственият начин да направите апартамента си красив и удобен. Ако поръчката е сложна, гарантирано ще получите добра отстъпка. Цялата извършена работа е с гаранция. Имотът винаги се доставя навреме, а прогнозната цена ще бъде минимална.

Ремонт на апартамент с довършителни работи

Ако сте получили апартамент с готово предварително завършване от предприемача и се интересувате от окончателни  довършителни работи , ние също можем да ви помогнем.

Въпреки това е много трудно веднага да се назоват разходите за такъв ремонт - според нашия опит състоянието на апартаментите и списъкът на работите, извършени от предприемача във всеки случай, се различават твърде много - например в един апартамент може да се направи само замазка в друга може да се направи замазка и шпакловка, в трети дори ВиК и ел. инсталация. Ясно е, че списъкът на работите и разходите за ремонт ще бъдат различни във всеки случай.

Готови решения за завършване на нова сграда до ключ

Въпреки факта, че няма единни изисквания за различните видове довършителни работи, не трябва да си затваряте очите за недостатъците (според договора) и дефектите на строителите. И тук един обикновен оглед няма да е достатъчен – препоръчително е да се проведе процедурата по професионално приемане на апартамента, защото бъдещият ремонт зависи не само от това каква предварителна работа е извършена, но и от това колко високо е качеството.Повече информация

Последни обяви