Всяка канализационна система се нуждае от периодично почистване. Ако се извършва нередовно, запушването може да се превърне в сериозен проблем и да доведе до отказ на цял участък от мрежата. Във фирма АкваЕМ можете да поръчате аварийно или планирано почистване на отпадъчни води в София.

Работим с канализационни системи от различни видове, разполагаме с цялото необходимо оборудване за отстраняване на проблеми от всякакъв мащаб. Екипи отиват да почистват канали всеки ден по всяко удобно време.

Основните причини за запушване на канализацията

Услугата може да се изисква, когато в тръбите има големи натрупвания на соли, домакински мазнини, големи частици отпадъци и отайки. Такива натрупвания се образуват естествено по време на работата на канализационната система. Ако бъдат отстранени навреме, няма да има запушвания.

Почистване на канализацията ще е необходимо, когато:

  • в системата попадна голям обект с твърда структура, който блокира тръбата - размерите му се оказват равни на диаметъра на тръбата;
  • почистването на тръбите не се извършва много дълго време и отлаганията на сол и варовик достигат критични размери, като напълно блокират преминаването на водата.

В старите тръби запушванията често са придружени от локални повреди на тръбопровода и се изисква не само почистване, но и подмяна на отделни участъци от канализационната система.

Начини за премахване на запушванията

Почистването на канализационните тръби може да се извърши по няколко начина:

  • механично- най-често срещаната опция, която ви позволява бързо да премахнете големи запушвания; по време на механично почистване се използват твърди кабели със специални дюзи;
  • хидродинамично- към тръбата се подава вода с високо налягане, чийто поток премахва запушването и утайките, пречещи на дренажа;
  • химически- през канализационната система се пуска разтвор със специално подбрани реагенти, които реагират с отлагания и ги унищожават.

Изборът на метод за почистване зависи от състоянието на тръбопровода, причината за запушването и състоянието на канализационната система.

В някои случаи специалистите използват комбиниран подход, като използват няколко техники едновременно.

Етапи на работа

 

Нашата услуга за почистване на канализацията работи в строго съответствие с технологията на процедурата и извършва работата на етапи:

  • екипът посещава съоръжението и изследва състоянието на канализационната система, събира данни за всички съществуващи запушвания и изяснява тяхната локализация;
  • избира се метод за почистване и се подготвя оборудване, дължината и диаметърът на кабела, химически реагенти, ако ще бъдат използвани;
  • тръбите се почистват до пълното отстраняване на запушванията с помощта на специално оборудване;
  • проверява се проходимостта на тръбите;
  • водата се пуска през системата и се оценява качеството на потока.

Разходите за промиване на канализационната система зависят от диаметъра и дължината на тръбите, тяхното състояние и експлоатационен живот. Избраният метод на почистване е важен фактор, определящ цената. Механичният метод е най-евтиният. Използването на химикали и хидродинамични технологии ще бъде по-скъпо. Точното изчисляване на разходите за ВиК се извършва на място след огледа на обекта.

Във фирма АкваЕМ можете да поръчате редовно почистване на канализационната система. Времето и честотата на заминаване на бригадирите зависи от условията на работа на съоръжението. Средно това трябва да се прави веднъж годишно. Ако говорим за обект с големи натоварвания върху дренажа, тогава процедурата се препоръчва да се извършва на всеки шест месеца.

 

Последни обяви