Ако имате счупена плочка, която трябва да бъде заменена, но предпочитате да я поправите - има вариант, но съвета на фирма за кърти чисти извозва е по-добре да се подмени с нова. Счупената плочка може да представлява опасност от спъване и да образува ръб, на който можете да се спънеш или по-лошо да се порежете.

Макар, че плочките са водоустойчиви, пукнатината нарушават тази влагоустойчивост и възможността водата да проникне в процепа е неизбежна. Тази повреда може да отнеме много време и ще се наложи да приложите цялостно къртене на плочки.

Като за начало е необходимо да се разтърсите дали пазите поне една останала неупотребена плочка от последния ремонт. След, което трябва да почистите старателно повредената зона. Отстранете фугиращата смес. Сложете предпазни очила и с помощта на длето, отстранете сместа. Рамкирайте повредената плочка с тиксо, за да обезопасите съседните здрави. След, което пробийте четири дупки по краищата, за да разхлабим плочката и отново с помощта на чук и длето отстранете счупените парчета. Не забравяйте и да отстраните старото лепило, за да направите място на новото. Останалото е ясно - нанасяте новото лепило, плочката и фугираща смес и сте готови.  

Какво причинява пукнатините в плочките?

Сред основните причини за пукнатини в плочките това са тежки падащи предмети. Може би ви се е случвало да изпуснете стар тиган в кухнята и той да остави лека вдлъбнатина в плочките ви, която впоследствие се е превърнала в вдлъбнатина.

Неправилния монтаж на плочки, също може да доведе до спукване или счупване на плочки.

 

Последни обяви